تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال:
اگر قصد چاپ جعبه، چاپ کارت ویزیت، چاپ بروشور، چاپ اختصاصی در تیراژ کم و غیره را دارید، باید بین دو روش چاپ افست و چاپ دیجیتال یکی را انتخاب کنید. چاپ افست و چاپ دیجیتال هر دو از روشهای چاپی پرکاربردی هستند که
نقاط قوت بخصوص خود را دارند. چاپ افست در چاپ تیراژ بالا و در ابعاد بزرگ برتری دارد و نتیجه کار بسیار باکیفیت میشود و به دلیل چاپ در تعداد بالا، هزینه نهایی بابت چاپ هر صفحه نیز کمتر میشود. از سوی دیگر، چاپ دیجیتال برای مواقعی که به چاپ فوری و یا چاپ در تعداد کم نیاز است، گزینهای ایدهآل است، چراکه در چاپ دیجیتال سرعت فرآیند چاپ بالا بوده و در کل فرآیند راحتتر است. درک مزایای منحصربفرد هر یک از دو روش چاپ دیجیتال و افست و همچنین آگاهی داشتن از کاربردها و معایب هر روش به طراحان و صنایع مختلف کمک میکند که بر اساس نیاز چاپی خاص خود، یکی از دو روش مذکور را بدرستی انتخاب کنند. برای کمک به شما درداشتن انتخاب درست و صرفهجویی در زمان و هزینه، در این مقاله، به بررسی تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال، کاربردها، مزایا و معایب و انتخاب درست هر روش میپردازیم.
چاپ افست چیست؟
چاپ افست (Offset Printing) که با نام لیتوگرافی نیز شناخته میشود، یکی از رایجترین روشهای چاپ است که در آن با کمک غلطکهایی بنام زینک، فرآیند چاپ روی سطوح انجام میشود. در چاپ افست،جوهر مستقیما بروی صفحات
منتقل نمیشود. این روش چاپی بهترین گزینه برای زمانی است که به چاگ در تعداد بالا نیاز است چرا که هم هزینه نهایی کمتر خواهد بود و هم چاپی بسیار حرفهای با رنگهای دقیق به دست میآید.
مراحل چاپ با دستگاه افست
همانطور که گفته شد، در چاپ افست، جوهر مستقیما بروی صفحات منتقل نمیشود و این عمل طی فرآیند خاصی انجام میگیرد که بطور مختصر آن را توضیح دادهایم.
- در دستگاه چاپ افست از صفحات آلومینیومی (در قالب زینک)استفاده میشود. در اولین مرحله این صفحات روی غلتک سیلندر صفحه قرار میگیرند.
- با هربار چرخش سیلندر، رنگهای موردنظر با جوهر چاپ مخصوص از غلتکها عبور کرده و سپس روی بخشهای دارای تصویر صفحه قرار میگیرد.
- تصویر بروی سیلندری مجزا با روکش لاستیکی جابجا میشود که در نتیجه آن تصاویر چاپی دارای کیفیت و وضوح بسیار بالایی خواهند داشت. در همین مرحله، کاغذها یکی یکی وارد دستگاه شده و از لابهلای سیلندرهای حاوی رنگ و تصویر عبور میکنند.
- در این مرحله برای نچسبیدن کاغذها به هم، پرس پودر روی هر لایه کاغذ انجام میشود و در نهایت، کاغذهای چاپ شده در ابعاد درخواستی برش میخورند.
کاربردهای چاپ افست
چاپ افست گزینه مناسبی برای چاپ روی سطوح کاغذی و پلاستیکی در حجم انبوه، با بالاترین کیفیت و رنگبندی است و در حال حاضر یکی از پرکاربردترین موارد استفاده آن برای چاپ انواع کارتن و جعبه بستهبندی است. چاپ جعبه شیرینی و شکلات و چاپ انواع کارتن بستهبندی مواد غذایی با استفاده از دستگاه چاپ افست در حجم بالا نه تنها برای تولیدکننده مقرون بصرفه است، بلکه کیفیت بالای چاپ و وضوح تصاویر چاپی در جذب مشتری و رضایت مشتری نیز نقش بسزایی دارد. با این حال، کاربرد دستگاه چاپ افست تنها به موارد بالا محدود نمیشود و میتوان از آن برای چاپ انواع محصولات در تیراژ بالا استفاده کرد. در اینجا به برخی از پرکاربردترین آنها اشاره میکنیم:
- چاپ جعبه و کارتن موادغذایی
- چاپ روزنامه، مجلات، کتاب و بستهبندیهای کاغذی
- چاپ بروشور و کاتالوگ و سربرگ
- چاپ کارت ویزیت
- چاپ ست اداری
حال که با چاپ افست، مراحل چاپ با دستگاه افست و کاربردهای آن آشنا شدیم، وقت آن است که به مزایا و معایب چاپ افست بپردازیم.
مزایای چاپ افست
- امکان استفاده از انواع کاغذ در فرآیند چاپ افست
- امکان چاپ در تیراژ بالا با هزینه پایین
- بالاترین کیفیت چاپ ممکن با جزییات بیشتر وضوح تصاویر
- امکان استفاده از سیستم چهار رنگ(CMYK) و سایر رنگهای ساخته شده مانند پنتون
معایب چاپ افست
- چاپ افست برای چاپ تعداد کم مقرون بهصرفه نیست.
- امکان چاپ فوری ،بعلت زمانبر بودن فرآیند چاپ افست، وجود ندارد.
- امکان تغییر اطلاعات اولیه، پس از شروع کار دستگاه چاپ افست وجود ندارد.
چاپ دیجیتال چیست؟
چاپ دیجیتال (Digital Printing) یکی از سریعترین و آسانترین روشهای چاپ است که در آن، تصاویر دیجیتالی به سطوح چاپی تبدیل میشوند. بر خلاف چاپ افست، در چاپ دیجیتال، جوهر مستقیما برروی سطح منتقل میشود و در این فرآیند از تونر و یا جوهر مایع(در پرینترهای بزرگتر) استفاده میشود. برای مثال، شما میتوانید فایل پیدیاف خود را مستقیما به دستگاه چاپ دیجیتال بفرستید و در زمانی اندک فایل چاپی اطلاعات درون پیدیاف را روی کاغذ، بوم، پارچه و غیره با کیفیتی بالا تحویل بگیرید. چاپ دیجیتال فرایندی بسیار سریع دارد چرا که در این روش، بسیاری از مراحل مکانیکی مانند ساختن رنگ و یا جدا کردن دستی قطعات حذف شدهاند. به دلیل امکان چاپ سریع، چاپ دیجیتال گزینهای مناسب برای چاپ انواع جعبه، کارتن، کتاب و غیره در تعدادی کم و زمانی کوتاه میباشد. هرچند در چاپ دیجیتال از ابزاری هزینهبر همچون زینک خبری نیست، اما این مدل چاپ در تیراژ بالا بصرفه نخواهد بود. بنابراین، در صورتی که به چاپ فوری و و چاپ تعداد کم نیاز دارید، انتخاب دستگاه چاپ دیجیتال بهترین گزینه است. علاوه بر کیفیت بالا و سرعت بالای این روش چاپی، امکان تغییر طرح در هر برگ چاپی نیز با استفاده از دستگاه چاپ دیجیتال وجود دارد.
کاربردهای چاپ دیجیتال
از آنجا که میتوان از چاپ دیجیتال برای چاپ تیراژ پایین و چاپ فوری استفاده کرد، استفاده از این روش چاپی مورد استقبال بسیاری از صنایع از جمله صنعت نشر، صنعت تبلیغات و صنعت چاپ دیجیتال روی پوشاک قرار گرفته است. در اینجا به برخی از پرطرفدارترین کاربردهای چاپ دیجیتال اشاره میکنیم:
- چاپ جعبه در تعداد کم و مدت زمان کوتاه برای بسته بندی محصولات و…
- چاپ کتاب و روزنامه و مجلات در تعداد کم
- چاپ تصاویر درخواستی روی فوم، تخته شاسی، کاغذ مخصوص عکس و غیره
- چاپ فوری کارت ویزیت و کارت پستال
- چاپ بنر و بروشور و سابلیمیشن
- چاپ بیلبرد و استندهای تبلیغاتی
- چاپ روی پارچه
- چاپ لوگو روی لوازم خانگی و لوازمالتحریر
- چاپ برچسب و لیبل
به طور کلی، چاپ دیجیتال به دلیل کیفیت مطلوب چاپ، سرعت بالا، امکان چاپ در تعداد کم و انعطاف پذیری و قابلیت تنوع بیشتر، در بسیاری از صنایع مورد توجه قرار گرفته است.
مزایای چاپ دیجیتال
- امکان چاپ فوری بعلت فرآیند سریع چاپ دیجیتال
- امکان ثبت سفارش چاپ اختصاصی در تعداد کم
- امکان چاپ روی کاغذ، بوم، پارچه، تخته شاسی…
- امکان تغییر اطلاعات در نسخه چاپی مورد نظر
- کیفیت بالای چاپ
معایب چاپ دیجیتال
- هزینه بالا برای محصولات چاپی بزرگ و در تیراژ بالا
- توان چاپی کمتر روی متریالهای گوناگون در مقایسه با چاپ افست
- امکان چاپ فقط در رنگهای سیاه و سفید و CMYK
راهنمای انتخاب چاپ افست و چاپ دیجیتال
هرچند در این مقاله به بررسی تفاوتنهای دو روش چاپ دیجیتال و افست پرداختیم و مزایا و معایب هر یک را برشمردیم، در این بخش با در نظر گرفتن چندین عامل مهم، به شما در انتخاب شیوه چاپی مورد نیازتان کمک میکنیم تا با خیال آسوده یکی از دو روش چاپ آفست و یا چاپ دیجیتال را انتخاب کرده و از نتیجه کار راضی باشید.
- تیراژ و حجم سفارش
چاپ دیجیتال برای پروژههایی در تعداد کم مناسب است، درحالیکه چاپ افست برای پروژههای بزرگ و در تیراژ بالا کاربرد دارد. - قیمت چاپ
انتخاب چاپ دیجیتال برای سفارشات در تعداد کم مقرون بصرفه خواهد بود، درحالیکه چاپ افست برای سفارشات در تیراژ بالا مقرون بصرفه است. - مدت زمان مورد نیاز
اگر به چاپ فوری نیاز دارید حتما از چاپ دیجیتال استفاده کنید. چاپ افست مراحل پیچیده و زمانبری دارد که امکان تحویل سریع را غیرممکن میکند. - امکان مشاهده نمونه اولیه
اگر ترجیح میدهید که قبل از ادامه کار، ابتدا نمونه چاپی اولیه آن را مشاهده کنید و پس از تایید نهایی کیفیت مورد نظر، چاپ نهایی را انجام دهید، پیشنهاد ما به شما این است که چاپ دیجیتال را انتخاب کنید. در چاگ افست نیز امکان مشاهده نمونه اولیه چاپی وجود دارد اما بدلیل تهیه صفحه و ترکیب رنگی، این امکان برای شما بسیار پرهزینه خواهد بود. - نوع متریال برای چاپ
با اینکه در چاپ دیجیتال نیز امکان چاپ روی متریال مختلف از جمله بوم و پارچه و کاغذ و غیره وجود دارد، هنوز توان چاپی آن در سایزها و با برشهای مختلف به ایدهآلی دستگاه چاپ افست نرسیده است. بنابراین اگر قصد چاپ روی متریالی
خاص با ابعاد و برشی خاص را دارید، بهتر است از چاپ افست استفاده کنید. - رنگ چاپ درخواستی
در چاپ دیجیتال تنها امکان چاپ رنگهای سیاه و سفید و چهار رنگ CMYK وجود دارد و استفاده از رنگهای ساختگی و پنتون وجود ندارد. پس در صورتی که حتما به چاپ رنگی خاص نیاز دارید که چاپ دیجیتال امکان ارائه دقیق آن را ندارد،
چاپ افست را انتخاب کنید.
در این مقاله، به بررسی تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال، کاربردها، مزایا و معایب و انتخاب درست هر روش پرداختیم. حال باخیال آسوده میتوانید متناسب با تیراژ کار و مدت زمانی که تا تحویل گرفتن کارنهایی زمان دارید یکی از دو روش چاپ دیجیتال و یا چاپ افست را انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید که کیفیت کار در هر دو روش چاپ بالا بوده و شما از نتیجه نهایی راضی خواهید بود. مجموعه چاپ و بسته بندی فراسان باکس دارای انواع دستگاههای چاپ و بستهبندی بوده و بهمین خاطر تولید انواع جعبه با چاپ اختصاصی در تیراژهای مختلف را در سریعتر زمان ممکن در این مجموعه امکانپذیر است. همچنین انواع جعبه آماده با امکان سفارش در تعداد کم نیز از طریق سایت جعبه آماده فراسان باکس امکانپذیر است.